beeldhouwen in Vogezen
Hakken en genieten van het uitzicht
 

beeldhouwen vogezen
Beetje stoffig

Wie ben ik?

 

Hans Reijmerink (1954)


Beelden in natuursteen


Ik ben een autodidact beeldhouwer in natuursteen.  Ik heb een groot aantal cursussen en workshops gevolgd bij gerenommeerde beeldhouwers /steenhouwers zoals Adriaan Seelen, Gerrit Peele en  Gerard van Rooij. Naast het maken van sculpturen heb ik ook diverse cursussen letterhakken gevolgd. Ik heb vele beeldhouw cursussen en classes in Nederland en in o.a. de Vogezen gevolgd. Door dit alles ben ik steeds meer met het beelden in natuursteen "virus" besmet geraakt.

Jaren terug ben ik de beeldende kunst gaan (her)ontdekken. Daar stop ik heel veel van mijn tijd en energie in. Het was en is een verademing om te (her)ontdekken dat er zoveel kunstzinnige creativiteit in me zit.
Mijn eerste voorzichtige stappen die ik op het beeldende kunst vlak zette waren het maken van sculpturen in hout. Daarna ben ik in aanraking gekomen met schilderen. Een aantal dagen op ontdekkingsreis bij een kunstschilder gegaan om heerlijk met acrylverf te gaan “stoeien”. Beide, houtbewerken en schilderen, doe ik nog steeds. Toen een voorzichtige stap gezet om met steen te gaan werken. Dat gaf de vonk die nodig was om voornamelijk met natuursteen verder te gaan.


Ik maak mijn beelden in Dolomiet (Duits hardsteen), Euville ( Frans kalksteen), Portugees mocca (kalksteen), Belgisch hardsteen, albast, basalt lava en dergelijke steen soorten. Mijn werk is figuratief tot abstract met veel menselijke, in het bijzonder vrouwelijke vormen. Een overzicht van mijn werk kunt u vinden op deze site: www.hansartwork.nl. Abstracte en samengestelde vormen hebben steeds meer de overhand. Dergelijke beelden geven meer spanning en laten ook veel aan de verbeeldingskracht en het creatieve vermogen van de kijker.


Mijn beelden staan opgesteld in onder andere mijn 1500M2 grote tuin in Udenbreth ( Eifel), Duitsland en in het Centrum Oostraven in Epe.
Ik neem beperkt deel aan exposities e.d. Echter wel heb ik met mijn beelden meerdere keer geëxposeerd tijdens de kunstmanifestaties op de Wilgengaarde in Benschop, en heb deelgenomen aan de kunstbeurs Kunst & Living, In 2012 ben ik met mijn beeld Levensloop winnaar geworden van de La Leqc prijs van de Krimpener Kunstwaard. Mijn beelden zijn o.a.  verkrijgbaar ( te koop of als uitleen) via Galerie Sille Kunst in Oudewater

Ik heb diverse cursussen en workshops gegeven zoals aan ( hoogbegaafde) kinderen, bij een jongeren centrum en aan volwassenen. Heel erg leuk om te doen.

Ik maak voornamelijk eigen werk Echter er is zeker ook de mogelijkheid voor opdrachten. Niet alleen in de vorm van een sculptuur maar ook voor het met de hand hakken / maken van ( bedrijf) logo’s,  naamborden, en dergelijke.

 

 

 
 
 

symboliek

Beeld "SYMBOLIEK" opgesteld inmijn beeldentuin in Udenbreth Duitsland

Bij symboliek denk aan de vier windrichtingen, christelijk kruis, Keltisch kruis, chakana (Inca kruis), ankerplaatst ( meerpaal) en meer vertegenwoordigd in dit beeld.

Beeld is beschikbaar.