Hans Art Work

Hartelijk welkom op mijn website.
Ik maak beelden en logo's in natuursteen.

Hans Reijmerink (1954)


Beelden in natuursteen


Ik ben beeldhouwer in natuursteen. Ik heb een groot aantal cursussen en workshops gevolgd bij gerenommeerde beeldhouwers /steenhouwers zoals Adriaan Seelen, Gerrit Peele en Gerard van Rooij. Naast het maken van sculpturen heb ik ook diverse cursussen letterhakken gevolgd. Daarnaast vele beeldhouwcursussen en classes in Nederland en in o.a. de Vogezen. Door dit alles ben ik steeds meer met het beelden in natuursteen "virus" besmet geraakt.

Jaren terug ben ik de beeldende kunst gaan (her)ontdekken. Daar stop ik veel van mijn tijd en energie in. Het was en is een verademing om te (her)ontdekken dat er zoveel kunstzinnige creativiteit in me zit.
Mijn eerste voorzichtige stappen die ik op het beeldende kunst vlak zette waren het maken van sculpturen in hout. Daarna ben ik in aanraking gekomen met schilderen. Een aantal dagen op ontdekkingsreis bij een kunstschilder gegaan om heerlijk met acrylverf te gaan “stoeien”. Toen een voorzichtige stap gezet om met steen te gaan werken. Dat gaf de vonk die nodig was om voornamelijk met natuursteen verder te gaan.


Ik maak mijn beelden in Dolomiet (Duits hardsteen), Euville ( Frans kalksteen), Portugees mocca (kalksteen), Belgisch hardsteen, albast, basalt lava en dergelijke steensoorten. Mijn werk is figuratief tot abstract met veel menselijke vormen. Een overzicht van mijn werk kunt u vinden op deze site: www.hansartwork.nl. Abstracte en samengestelde vormen hebben steeds meer de overhand. Dergelijke beelden geven meer spanning en laten ook veel aan de verbeeldingskracht en het creatieve vermogen van mijzelf en naar ik hoop van de kijker.


Mijn beelden staan opgesteld in onder andere mijn beeldentuin in Udenbreth ( Eifel), Duitsland.
Ik neem beperkt deel aan exposities e.d. Echter wel heb ik met mijn beelden meerdere keer geëxposeerd o.a. tijdens de kunstmanifestaties op de Wilgengaarde in Benschop en deelgenomen aan de kunstbeurs Kunst & Living, In 2012 ben ik met mijn beeld Levensloop winnaar geworden van de La Leqc prijs. Een expositie georganiseerd door de Krimpener Kunstwaard.

Ik heb diverse cursussen en workshops gegeven zoals aan ( hoogbegaafde) kinderen, bij een jongeren centrum en aan volwassenen. Heel erg leuk om te doen.

Ik maak voornamelijk eigen werk. Er is zeker nu ik met vroeg pensioen ben ook de mogelijkheid voor opdrachten. Niet alleen in de vorm van een sculptuur maar ook voor het met de hand hakken / maken van ( bedrijf) logo’s, naamborden, en dergelijke.

Ik woon in het dorpje Udenbreth in de hoog Eifel. Het is gelegen op een uurtje rijden van Maastricht. In mijn woning heb ik 2 volledig ingerichte appartementen ( www.eifel-anders.nl ). Deze kunnen in combinatie met bijvoorbeeld een weekje beeldhouwen worden gehuurd.